Astăzi îți vorbesc despre acele momente ale zilei și cum poți să profiți de stările din cadrul momentelor zilei pentru a profita la maxim de capacitățile creierului tău, de potențialul minții tale . Voi trece prin cele șase momente deosebite ale unei zile, să vezi cum poți să le abordezi diferit din perspectiva potențialului tău și anume ai...
1. Momentul de dimineață. În primul moment al zilei, creierul tău este în Alpha, el nu este într-o activitate sau nu este la activitatea lui maximă, încă nu a intrat în stare de trezie completă, în stare de muncă, în stare de acțiune la frecvența Beta creierului, ci încă este într-o Beta joasă, aproape de Alpha și este un moment în care el se poate reprograma cu ușurință pentru că știm că frecvențele joase ale creierului te ajută să te programezi cu ușurință.
Asta înseamnă că poți să profiți de primul moment al zilei, să nu mergi neapărat, imediat, să te îmbraci, să îți faci cafeaua, să intri în tumultul zilei, să te uiți pe telefon, să răspunzi la mesaje și așa mai departe, ci pur și simplu să îți acorzi, chiar și 5 minute sunt absolut suficiente, să rămâi puțin în pat, să îți schimbi poziția, să te pui în poziția șezut și în această poziție să faci o scurtă vizualizare a zilei, să îți spui o frază programatoare, o frază frumoasă de gen „abia aștept ziua mea de astăzi”, „ziua mea de astăzi vine cu atât de multe surprize”, „viața mă iubește”... sau absolut orice simțiți... inclusiv să faci o vizualizare a evenimentului care urmează să se întâmple, poate ai întâlniri, poate ai negocieri, poate ai contracte de semnat, poate ai conferințe sau orice fel de sarcină nouă care știi că are nevoie de un surplus de energie, de tine, de capacitățile tale, de potențialul tău, poate nu e o zi obișnuită de la cap la coadă și atunci poți să faci o scurtă vizualizare a celor momente. Mai mult de atât, poți să-ți imaginezi că faci sau că instalezi un mecanism declanșator, poți folosi Trei Degete prin care programezi ca ori de câte ori în timpul zilei ai nevoie să unești trei degete, poți să declanșezi capacități ale creierului tău care să te ajute să fi mai concentrat, să fi mai calm, să fi mai relaxat, să intri în armonie cu persoanele cu care te întâlnești și cu care ai de negociat sau cu care urmează să interacționezi. Deci poți să implementezi chiar un mecanism declanșator.
2. Apoi în timpul zilei există acele momente de relaxare sau acele momente în care simți o moleșeală, corpul tău parcă are nevoie de odihnă. Uneori nu îți permiți să te odihnești datorită contextului, dar poți să profiți de acele momente în care să închizi puțin ochii sau să visezi cu ochii deschiși, să lași privirea să se ducă în gol și să faci același lucru, să îți proiectezi ziua cum va ieși foarte bine sau evenimentele prin care ai nevoie să treci. Nu trebuie să dureze decât câteva secunde și acelea sunt niște momente pe care dacă le tratezi în mod intenționat, așa reprogramându-te, poți să obții un beneficiu uriaș pentru că ceea ce are nevoie creierul tău este de repetiție.
Ori tu poți să-ți faci un scop, un plan, și să vizualizezi, dar dacă vizualizezi o singură dată, are o putere. În schimb, dacă pe parcursul zilei, tu faci același lucru, chiar dacă durează puțin, e ca și cum tu întărești proiectul tău. Notează lucrul acesta din punctul acesta de vedere cum poți să folosești potențialul și de-a lungul zilei, când pare că nu ai răgaz.
3. Un alt moment, exact pe dos, este momentul unui stres acut, se întâmplă ceva și ești în confuzie și ți se cere poate o activitate exagerată, ești scos din ritm. Ei bine, dacă atunci în mod intenționat pentru un minut, doar un minut, te retragi, închizi ochii, inspiri și faci în mod intenționat, chiar dacă îți e dificil, chiar dacă îți e greu, chiar dacă nu poți, asta este mesajul meu principal. Chiar dacă pare că este imposibil, un minut pentru nimeni nu este imposibil.
Ia-ți acel minut, retrage -te într-un loc, închide ochii, inspiră, poți mecanismul declanșator, fă vizualizarea de la începutul zilei, spuneți două-trei fraze și este suficient, pentru că e ca și cum scoți corpul din priză, scoți mintea din priză, scoți creierul din priză. Îl resetezi, e suficient un minut, nu trebuie să fie o meditație sau nu trebuie să fie un exercițiu sau nu trebuie să fie de lungă durată, este suficient să scurtcircuitezi stresul de peste zi. Foarte important.
4. Apoi ai evenimente importante, ajungi în fața unei întâlniri în care trebuie să intri, ia-ți un răgaz, tot așa... unu, două, cinci minute și vizualiză cum evenimentul respectiv a fost și merge și este fluent și curge și totul se întâmplă. Ce vreau să spun este să nu treci peste acele momente, să îți iei un minut, două, trei, maxim cinci minute, să îți iei oricât de puțin și să nu intri în evenimentul respectiv, să nu intri în sarcina respectivă, să nu te porți ca și cum ziua curge și asta este, o să văd cum iese. Nu! Pentru că ai posibilitatea să o faci să curgă cum vrei tu, în beneficiul tău, al tuturor celor implicați.
Ori, asta se face dacă scurtcircuitezi, dacă întrerupi timpul, dacă nu intri în curgerea timpului, ci intri în controlul timpului, extrem de important.
5. Apoi ai momentele în care te simți programat, te simți tras în programarea altora, te simți forțat să intri în lumea altora. De exemplu, uită- te la reclame sau asculți ce se spune la radio, la posturi de televiziune, dacă, cumva faci asta în timpul zilei sau dacă stai în mașină și ai pornit un post de radio sau dacă asculți o emisiune pe YouTube și așa mai departe.
Fi atent ce se vrea de la tine, fi atent care este intenția din spate, pentru că dacă toate acele lucruri te pun în stare de așteptare, de confuzie, în stare de stres, de agitație, în stare de frică, de furie, de frustrare și așa mai departe, acolo este o stare de programare și nu tu te programezi, ei te programează. Și asta înseamnă că tu pierzi controlul. Iată alte momente din timpul zilei care cer conștința ta, pauza ta, și îți cer să scurtcircuitezi aceste momente ca să intri în control.
6. Și bineînțeles urmează somnul, urmează partea de după amiază. Mai ai, bineînțeles, așa cum bănuiești, referitor la starea Alpha de după masă, pentru că atunci iarăși ești un pic obosit și poți să profiți de această stare. Eu chiar aș profita de momentul acela și aș trage un mic pui de somn, dar este un somn în ghilimele, este un somn în Alpha, nu este un somn în adevăratul sens al cuvântului, decât dacă ai vreo tehnică sau ești obișnuit sau ai mai făcut lucrul acesta.
Ști să te programezi, să dormi 10 minute, 9 minute, 12 minute, 17 minute, atât cât ai la dispoziție. Dacă oricum faci lucrul acesta, este minunat. Dacă nu, o meditație scurtă de câteva minute, 10-15 minute, este absolut fantastică și echivalează cu o oră de somn.
O oră înseamnă un ciclu complet al somnului, asta înseamnă că acolo se întâmplă toate procesele de care organismul tău are nevoie și este fantastic. Prefer o meditație în locul unei ore de somn. Și bineînțeles, seara înainte de culcare, este un alt moment în care suntem aproape de alfa și pur și simplu poți să profiți de momentul acela și iarăși să vizualizezi.
De fapt, acum poți să revizuiești ziua respectivă, să vezi ce nu ai făcut bine, poate ce ai fi putut să schimbi. Și, foarte important, notează asta pe partea de finalul zilei... să refaci acele amintiri, să refaci acele evenimente cu ceea ce ai fi putut să faci mai bine. Evident că nu poți să schimbi trecutul, dar te poți schimba pe tine cel din viitor care va fi pus într-o situație asemănătoare și să vizualizezi ceea ce ai fi putut să faci mai bine, să te vezi cum faci mai bine.
Este extrem de important, pentru că cu această ultimă imagine, vei pleca în somn și creierul tău va ști că tu vrei de la el, ultimul lucru pe care îl doresc de la el este o persoană mai bună. Și iată cum am închis cercul unei zile, cum poți să profiți de potențialul tău și ce stări îți oferă o zi pentru a -ți pune la muncă potențialul tău.
Bibliografie:
Jugănaru Anca și Lazăr Cristian – Curs de reprogramare mentală ,, Silva Immersion”, Februarie – 2025.
Sunt Oana
Am ales să fiu în această viață omul care ajută alți oameni normali care au nevoie de ghidare în propria lor viață .
Îmi iubesc profesia care m-a făcut să conștientizez că , dizabilitatea pălește în fața dorinței și a voinței cu adevărat. Nimic nu e imposibil totul e posibil.
Abonează-te la newsletter
Toate drepturile rezervate
© Psiholog Oana Stoica
0727.476.064